Srpski roboti u Sibiru

Bez autora
Jun 09 2010

Iz fabrike za projektovanje i izradu robotskih linija “ICM elektroniks” u Platičevu, na domaće i strano tržište, za samo godinu dana, plasirano je jedanaest robotskih sistema raznih namena, a upravo se rade tri sistema za kontrolu kvaliteta za libijsku fabriku duvana “Filip Moris”. U proizvodnji robota “domaća pamet” učestvuje sa više od 50 odsto, kao i robotski sistemi koji su do sada instalirani u pojedinim firmama pokazali su se kao veoma dobri. Fabrika “ICM elektroniks” u Platičevu počela je da radi u februaru prošle godine. U njoj, pored vlasnika, inženjera elektronike Dragana Mićića, radi još desetoro vrsnih inženjera elektroničara, koji svoja znanja stalno proširuju, učestvujući na skupovima elektroničara i specifičnim treninzima u inostranstvu. Da je fabrika “ICM elektroniks” u samom vrhu u robotizaciji i izradi robotskih sistema, potvrđuje i činjenica da je ona jedan od nosilaca projekta za razvoj nove bežične tehnologije koja će se koristiti u automatizaciji pogona u budućnosti.

Srpski roboti u SibiruIz fabrike za projektovanje i izradu robotskih linija “ICM elektroniks” u Platičevu, na domaće i strano tržište, za samo godinu dana, plasirano je jedanaest robotskih sistema raznih namena, a upravo se rade tri sistema za kontrolu kvaliteta za libijsku fabriku duvana “Filip Moris”.

Vlasnik “ICM elektroniksa” Dragan Mićić kaže da u proizvodnji robota “domaća pamet” učestvuje sa više od 50 odsto, kao i da su se robotski sistemi koji su do sada instalirani u pojedinim firmama pokazali kao veoma dobri.

Fabrika “ICM elektroniks” u Platičevu počela je da radi u februaru prošle godine. U njoj, pored vlasnika, inženjera elektronike Dragana Mićića, radi još desetoro vrsnih inženjera elektroničara, koji svoja znanja stalno proširuju, učestvujući na skupovima elektroničara i specifičnim treninzima u inostranstvu.

- Moramo da pratimo razvoj u ovoj oblasti. Naši sistemi za paletiranje opekarskih proizvoda uspešno rade u ciglanama u Landovici kod Prizrena, u “Udarniku” iz Inđije, uradili smo kompletnu automatizaciju fabrike opekarskih proizvoda u Tomsku, u Sibiru, proizveli smo robotsku ćeliju za zavarivanje brava od inoksa, koja veoma dobro funkcioniše u Kompaniji “Stublina” iz Stojnika, naš robot radi i u “Metalcu” iz Gornjeg Milanovca... - objašnjava vlasnik “ICM elektroniksa” Dragan Mićić.

Da je fabrika “ICM elektroniks” u samom vrhu u robotizaciji i izradi robotskih sistema, potvrđuje i činjenica da je ona jedan od nosilaca projekta za razvoj nove bežične tehnologije koja će se koristiti u automatizaciji pogona u budućnosti. Ovaj projekat radi fabrika u saradnji sa Akademijom nauka iz Austrije, koja je koordinator projekta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije. U ovom projektu koji će trajati tri godine učestvuju još tri institucije - Univerzitet Katanje iz Italije, Univerzitet za primenjene nauke i Institut za automatiku i komunikacije iz Nemačke, te firme iz ove oblasti iz Austrije, Italije, Francuske, Nemačke i Švedske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik